Dodenherdenking

zaterdag 04 mei 2024 om 19:00

Jaarlijkse dodenherdenking

4 MEI NATIONALE DODENHERDENKING 

Op 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld.

In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland halfstok gevlagd als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. Het halfstok vlaggen gebeurt met de Nederlandse driekleur zonder wimpel. 
 
Evenals voorgaande jaren zal het programma beginnen bij het Dr. Jenny woonzorgcentrum. 
Het verloop van de avond ziet er als volgt uit.
 
18.00 uur De vlaggen gaan halfstok. 
19.00 uur Verzamelen bij het Dr. Jenny woonzorgcentrum. De muziek daar wordt verzorgd door
William Kraaijenbrink.
19.25 uur De stoet vertrekt in stille tocht vanuit de tuin van het Dr. Jenny woonzorg- centrum naar het Joods Monument aan de Kwikkelstraat.
19.30 uur Gelegenheid om bloemen te leggen bij het Joods monument. De Algemene Muziekvereniging Prinses Beatrix zorgt voor koraalmuziek.
Vervolg stille tocht naar het algemene herdenkingsmonument aan de Kerkstraat. 
19.50 uur Luiden van de klok. 
19.59 uur Taptoesignaal. 
20.00 uur Twee minuten stilte. 
20.02 uur Zingen twee coupletten van het Wilhelmus. Kranslegging door het gemeentebestuur en bloemen leggen door kinderen van de basisscholen, nabestaanden en maatschappelijke organisaties.
 
Tijdens de kranslegging speelt het Chr. Fanfarekorps Psalm 150 koraalmuziek. Vervolgens verzorgen leerlingen van de basisscholen een korte voordracht en spreekt een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie in het kerkelijk centrum.
« Terug