Culturele avond

zaterdag 13 april 2019 om 20:00

Culturele avond met vijf verschillende voorstellingen
Kulturhus Dinxperlo

Toegang: leden gratis op vertoon van ledenpas, niet-leden € 5,-.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Op één avond van maar liefst vijf verschillende korte voorstellingen genieten! Dat kan tijdens de culturele avond van de VVNF.

Er zal gitaarmuziek te beluisteren zijn van Mart Hillen en Hot Dance-muziek van het orkest The Spirit of st. Louis. En terwijl Rocco Ostermann korte verhalen in het dialect vertelt, zal stand-up comedian Fiona Sonderen inspelen op de reacties van haar publiek. In de filmzaal wordt een korte film vertoond, met daarbij vioolmuziek en na afloop kunt u nog gezellig een drankje drinken in de foyer van het Kulturhus, terwijl de band ‘Onwies’ voor u optreedt.

Kom naar de culturele avond en laat u verrassen!

Gitaarvirtuoos Mart Hillen
We zijn blij dat fingerstyle-gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde naar het Kulturhus in Dinxperlo komt. Mart is basgitarist, gitarist en drummer inéén. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Hij zal zijn grandioze gitaarspel verbinden met mooie, persoonlijke verhalen. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze gitaarvirtuoos!

Verhalenverteller Rocco Ostermann
Tijdens zijn optreden twee jaar geleden op de culturele avond van de VVNF heeft Rocco Ostermann bewezen dat hij een succesvol verhalenverteller is. Hij wist het publiek te boeien met zijn typisch Achterhoekse anekdotes. Vandaar dat we hem opnieuw gevraagd hebben. En Rocco heeft beloofd dat hij op 13 april enkele nog niet eerder in Dinxperlo vertelde verhalen ten gehore zal brengen.

Stand-up comedian Fiona Sonderen
Humor is de rode draad in het leven van stand-up comedian Fiona Sonderen. Deze Dinxperlose verliet het dorp om de kunst van het theaterspel te studeren.Ze belandde in Duitsland, waar ze nu werkt met kinderen. Daarnaast staat ze op de planken met impro-theater en stand-up comedy, waarin ze haar publiek meeneemt naar alledaagse, bizarre situaties. Dat wordt lachen!

Orkest The Spirit of st. Louis
The Spirit of St. Louis bestaat uit tien ervaren musici die zich hebben gespecialiseerd in het vertolken van Hot Dance - muziek uit de periode 1922 - 1935. Door het gebruik van originele arrangementen van bekende bands als Fletcher Henderson en Duke Ellington, roept het orkest bij de luisteraar de typische sfeer op van Amerikaanse dance-halls uit de "Roaring Twenties".

Korte film ‘In het spoor van Max’
Wat hebben Max, jongeren, idealen en vernietigingskamp Sobibór met elkaar te maken? Dat zijn de ingrediënten van de korte film “In ‘t spoor van Max” van filmmaker Lex Schellevis en cameraman Ferry den Boer. Samen met één van de hoofdrolspelers, violist Beer Swildens, vertellen zij hoe de film werd gemaakt en gaat u het resultaat zien: Een bijzonder en eigentijds verhaal over de in Sobibór vermoorde Winterswijkse kunstenaar Max van Dam.

Coverband Onwies
Onwies is een live band bestaande uit Paul Westendorp (De Heurne), Jos Wildenbeest (Breedenbroek), Jordy te Kamp (Dinxperlo) en Remco Hartemink (Sinderen). Deze vier energieke jongens spelen een heel divers repertoire met covers. Van AC/DC tot Drukwerk en van CCR tot Queen. Kortom, jonge heren met oude hits!

 

 

 

 

 

 

« Terug